ONDERHOUD

Tel: 0251-248135

Onderhoud vloerverwarming

Onderhoud van uw vloerverwarming is zeker nodig

Veel vloerverwarming installaties zijn vanaf de jaren `80 aangebracht met een leidingsysteem van niet-diffusie dichte slangen. Deze slangen veroorzaken de nodige problemen, doordat ze zuurstof doorlaten wat in de installatie terechtkomt.

Hierdoor vormt zich een proces van magnetiet vorming en dat geeft de nodige problemen.

 

Het komt veel voor dat radiatoren niet, of niet geheel, warm worden. Herkent u dat? Dat komt veelal doordat ze verstopt raken door magnetietvorming.

Dit betekend een verhoging in stookkosten en daarmee dus een onnodig hoge energierekening.


Daarnaast kunnen verdelers, radiatoren, kranen en onderblokken lekkages gaan vertonen door corrosie van binnen uit, dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van teveel zuurstof in het systeem. Deze roestvorming aan de binnenkant van metalen delen veroorzaakt het geheel dichtslibben van leidingen,

verdelers en radiatoren met het vetachtige magnetiet.

 

Preventie cv-installatie

Goed onderhoud aan uw vloerverwarming begint met een wateranalyse.

De kwaliteit van het water geeft namelijk aan hoe vervuild de installatie is en welke actie er ondernomen moet worden om de installatie weer in een topconditie te krijgen.


Meestal begint het met een professionele spoeling van de vloerverwarming en de cv-installatie. Daarna controleren wij alle beweegbare delen zoals thermostaatkranen, pomp, afsluiters, overstort, expantievat enz.

Als de verdeler weer gemonteerd is doen wij nog een visuele inspectie op lekkage en gebreken. Vervolgens nemen we de vloerverwarming weer in bedrijf en controleren we met behulp van een warmtecamera of de verdeler goed werkt.

Ook controleren wij of de vloer wel egaal warm wordt. Dit doen we met behulp van een warmtebeeldcamera en temperatuurloggers.


Om de cv-installatie en vloerverwarming in topconditie te houden adviseren wij een waterbehandeling van Fernox. De toevoegingen van Fernox worden gemeten tot de juiste waarde is bereikt. Deze waarde zal veranderen als u de installatie regelmatig bijvuld, wij raden dan ook aan om deze waarde om de 2 jaar te controleren en eventueel weer op de juiste waarde te (laten) brengen.

 

Fernox Cleaner

De Fernox Cleaner F3 is een snel en efficiënt pH neutraal reinigingsmiddel voor cvinstallaties. Cleaner is samengesteld om alle vervuiling, oxidatieslib en kalkschilfers te verwijderen uit bestaande installaties ongeacht de ouderdom ervan. Het wordt tevens gebruikt bij een reiniging voorafgaand aan de ingebruikstelling van nieuwe cv-installaties. Hierbij worden soldeervloeimiddelresten en andere vervuiling verwijdert voordat men de nieuwe installatie in gebruik neemt.

 

Fernox Protector

De Fernox Protector F1 geeft een duurzame bescherming van de volledige cv-installatie tegen interne corrosie (oxidatieslib en magnetiet) en kalkschilfervorming. Het voorkomt corrosie van alle gebruikelijke metalen in de cv-installatie met name plaatstaal, koper en koperlegeringen, en aluminium en aluminiumlegeringen. Geschikt voor alle types van installaties en ketels.  Offerte aanvragen                 terug naar de homepage          Contact   
 

Werkzaam in heel Nederland

Noord Holland, Friesland, Groningen,

Flevoland, Drenthe, Overijssel, Gelderland,

Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Limburg. 

Adres

Rekon Gasservice

Spoorsingel 33

1947 LB

Beverwijk

Tel: 0251-248135

www.rekongasservice.nl

info@rekon-bv.nl

Vloerverwarming vakman © Privacy Policy